Alleen kwalitatieve vape producten!
Werkdagen voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
Gemakkelijk en veilig betalen!
Gratis verzending binnen Nederland, vanaf 25 euro!
Klantenservice

Contact

Heeft u nog vragen of heeft u hulp nodig?
Aarzel niet en neem contact met ons op!

U kunt ons bereiken via de Vape-Inator Messenger chat op onze website, het contactformulier of via:

Email: [email protected]

Telefoon: +31625204868

 

Voor onze retourportal klik hier!

1 Veelgestelde vragen
1.1 Retourneren

Je hebt het recht je bestelling tot 14 (kalender)dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen gecrediteerd, mits je de artikelen in goede staat en in de originele verpakking retourneert.

Alle retour verzendkosten zijn voor eigen rekening en worden niet vergoed. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking, binnen 14 dagen na aanmelding van het retour, aan ons te worden geretourneerd.

Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier. Wij zullen vervolgens na ontvangst en goedkeuring het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen retour terugstorten. Retour van hygiënische producten is uitgesloten (Verdampers, Coils, E-liquids, Sets en Wicks).

1.2 Garantie

Vape-Inator Garantie Beleid

Batterijen, Opladers, Elektronische Accessoires en (Box)Mods.
Op deze producten bieden wij een fabrieks-garantie van 6 maanden, garantie wordt enkel verleend op fabricagefouten. Mocht het product niet te repareren zijn, dan zullen wij een nieuw product leveren. Bevat het product val/stoot-schade welke de werking van het product zou kunnen belemmeren, zal de garantie komen te vervallen. Helaas zijn batterijen onderhevig aan slijtage en is het mogelijk dat de batterijduur in de loop ter tijd slechter zou kunnen worden. Gebruik altijd de meegeleverde oplaad kabel of aangeraden een externe oplader. Op losse lithium ion batterijen kunnen wij 24 uur DOA (dead on arrival) garantie aanbieden, check deze dus altijd bij aankomst.

E-Liquids, Tanks, Coils, Aroma’s, DIY-producten en Accessoires.
Op deze producten geldt een DOA (dead on arrival) garantie. Dit dient binnen 24 uur aangegeven te worden. We zullen dan z.s.m. de nieuwe artikelen toesturen (na foto of retour van het defect).

Voordat wij garantie kunnen verlenen zullen wij het product retour moeten krijgen. We zullen het product testen en via bovenstaande regels tot een conclusie komen. Retour kosten zijn voor eigen rekening en zullen vergoed worden indien het gaat om een fabricagefout. Gaat het niet om een garantie geval zullen zowel de retour als de verzenkosten terug naar de klant voor eigen rekening zijn.

1.3 Mijn verdamper lekt, wat nu?

Heeft u last van lekkage in uw verdamper? Deze tips zijn in 99% het antwoord op uw vraag!

Niet te hard hijsen!
De meest voorkomende oorzaak van lekkage is het te hard hijsen. Als beginner is dit zeker wennen en zal dit verschillen per vape / E-sigaret. De damp wordt niet opgewekt door harder te zuigen, dit zal de firebutton en de coil voor u doen. U zult merken dat de damp vanzelf komt. Op moment dat u hard zuigt wordt door de zuigkracht de liquid uit de coil gezogen. Dit veroorzaakt lekken of vloeistof in uw mond. Voor de gevorderde damper, Let op: bij temperatuur controle werkt dit anders, de airflow en het zuigen zal de coil doen afkoelen en zo meer rookt produceren.

Vervang de coil met regelmaat
Een versleten coil kan tot lekkage lijden. De liquid wordt niet meer opgenomen door de coil en zal door de verdamper heen gezogen worden. Op moment dat uw coil beneden maats zal gaan presteren is hij toe aan vervanging.
Hier vind u nieuwe coils.

Sluit de airflow op moment dat u uw tank vult

Zorg dat alle afdekringetjes aanwezig zijn
Het kan wel eens voorkomen dat een afdekringetje kwijtraakt of stuk gaat, dit zal lekkage veroorzaken.

Zorg dat alles goed vastgedraaid zit
Een lekkage kan onstaan doordat iets niet goed vast zit. Draai de producten altijd handvast!

1.4 Wat doet E-roken met mijn conditie?
 
 
Door gebruikt van de vape / E-sigaret zal je conditie verbeteren ten opzichte van de reguliere sigaret. Bij reguliere sigaretten komen er ruim 4000 giftige stoffen vrij die uw longen doen dichtslaan en uw hart en bloedvaten aantasten. Bij de e-sigaret is dit er zover bewezen slechts 1 welke optioneel is: nicotine.
1.5 Wat is het voordeel van vapen?

Elektronisch roken heeft ten opzichte van het reguliere roken veel voordelen. Steeds meer rokers stappen over op elektronische sigaretten – ook wel vape of e-sigaret genoemd. Hieronder ziet u de 10 beste redenen.

 

E-sigaretten bevatten geen koolmonoxide en stikstofmonoxide die slecht zijn voor longen, hart en bloedvaten

De koolmonoxide en stikstofmonoxide in gewone sigaretten zorgen ervoor dat je conditie verslechtert en je vaatwanden beschadigd raken. Dat heeft een desastreuze uitwerking op je hart en bloedvaten. Stikstofmonoxide zet in de vaatwand bovendien een fysiologisch mechanisme in gang dat leidt tot atherosclerose(slagaderverharding). E-sigaretten bevatten GEEN koolmonoxide en GEEN stikstofmonoxide.

E-sigaretten bevatten geen Teer

Traditionele sigaretten bevatten niet alleen kankerverwekkende teer, maar nog honderden bestanddelen die zeer schadelijk zijn voor je gezondheid. Bij het roken van een gewone sigaret komen 4000 giftige stoffen vrij, bij een e-sigaret slechts één: nicotine.

E-sigaretten produceren geen stinkende rook

De elektronisch sigaret produceert geen rook. Er vindt immers geen verbranding plaats. De e-sigaret werkt op een batterij. Deze batterij levert energie aan de verstuiver. De verstuiver zorgt ervoor dat de vloeistof in de e-sigaret verdampt. De e-sigaret produceert dus geen stinkende rook, maar waterdamp. Niet voor niets wordt e-roken ook wel dampen genoemd.

Je bepaald zelf hoeveel nicotine je binnenkrijgt

Als je elektronisch rookt, bepaal je zelf of, en zo ja, hoeveel nicotine er in je e-sigaret zit. E-sigaretten bevatten een vulling (cartridge, tank of ampul genoemd) met vloeistof. Als je een trekje neemt, wordt deze vloeistof verdampt door een verstuiver (ook wel: atomizer of clearomizer). Je hebt de keuze uit verschillende e-liquids (vullingen) waardoor je zelf bepaalt hoeveel nicotine erin je e-sigaret zit. Een handige manier om je verslaving af te bouwen.

E-sigaretten zijn veel goedkoper

Buiten de gezondheidsvoordelen om is het e-roken ook nog een stuk beter voor de portemonee. Dit is mogelijk omdat er geen accijns over worden geheven. Je betaalt eenmalig voor de aanschaf van een starterskit (al vanaf € 21,95) dit is voor de gemiddelde roker nog geen 3 dagen sigaretten roken. Voor het roken van 5 pakjes sigaretten betaal je daarna gemiddeld nog geen tientje.

E-sigaretten zijn niet brand gevaarlijk

De E-sigaret is teven niet brand gevaarlijk, u hoeft dus niet meer op te passen voor gaten in kleding.

Bruine tanden en gele vingers zijn verleden tijd

Met de E-sigaret bent u direct verlost van bruine tanden en gele vingers. De schone e-rook zal geen bruine aanslag of gele vingers achterlaten.

Asbak? Wat is dat?

E-sigaretten laten geen stinkende as achter! Zet liever een lekkere pot snoep op tafel.

E-sigaretten zijn compacter

Tevens zijn e-sigaretten een stuk compacter en makkelijker mee te nemen dan een pakje met 19 sigaretten.

Je mag de E-sigaret bijna overal ”Opsteken”

Roken mag bijna nergens meer. Maar E-roken wel! De damp van E-rook zal een aangename geur meebrengen en zal niet schadelijk zijn voor de ander die naast u zit. Heeft u hier moeite mee? U gaat zeker een reactie krijgen maar dit kan een aanleiding zijn tot een leuk gesprek!

1.6 Wat is E-liquid?

Wat is e-liquid?
E-liquid is de vloeistof die verdampt tijden het rookproces van E-sigaretten. De E-liquid zorgt niet alleen voor de rook maar ook voor de smaak van uw rook. E-liquid ofwel e-vloeistof is de vloeistof die nodig is om elektrisch te kunnen roken. Alle elektronische sigaretten, ongeacht het model, hebben e-liquid nodig om rook te kunnen produceren.

Wat zit er allemaal in e-liquid?
De belangrijkste ingrediënten van e-liquid zijn Propyleen Glycol PG en Plantaardige Glycerine VG. U zal vast denken wat zijn dit voor rare stoffen. PG en VG zijn veelvoorkomende vloeistoffen die in meerdere voedingsproducten binnen de EU gebruikt worden en zijn niet schadelijk voor uw gezondheid. Naast deze basisstoffen bevat de e-liquid aroma’s die tevens ook voor producten in onze voedselketen regelmatig gebruikt worden. Ook nicotine hoor erbij maar dit is optioneel.

Welke sterkte e-liquid moet ik nemen?
E-liquid is verkrijgbaar in verschillende nicotinesterkte. In feite is dat hetzelfde als bij klassieke sigaretten. We kennen de nicotineniveaus zero, low, medium, high en extra high. Onderstaande hoeveelheden betreft een richtlijn.
E-liquid   Nicotine
Zero : 0 mg/ml.
Laag : 3 mg/ml.
Medium : 6 mg/ml.
Hoog : 11 mg/ml.
  :  

Let op: hoe meer damp uw vape/e-sigaret produceert, hoe minder nicotine aan te raden is. Grotere wolken betekenen meer nicotine per hijs.
De keuze van de juiste e-liquid en nicotinesterkte is gewoon een kwestie van uitproberen.

Kun je verschillende smaken mixen?
Smaken kunnen altijd gemixed worden! Zo kunt u bijvoorbeeld ook 3mg nicotine met 6mg nicotine flesjes mengen om zo bijvoorbeeld op 4,5mg nicotine uit te komen.

1.7 Wat is elektrisch roken?

Elektrisch roken, ook wel bekend als E-roken of dampen stijgt in populariteit door zijn zijn vele mogelijkheden. Het elektrische roken zal na een kleine investering je veel geld gaan schelen! Teven komt er in een elektrische sigaret slechts 1 giftige stof vrij (nicotine), tijdens het roken van een sigaret komen er maar liefst 4000 giftige stoffen vrij!

In ons asortiment staan uitsluitend de a merken.

De producten zijn niet bedoeld voor jongeren onder de 18 jaar en zwangere vrouwen!

Waaruit bestaat de E-sigaret?

  • Oplaadbare batterij
De batterijen die wij leveren zijn van alleen de beste kwaliteit en kunnen geladen worden door middel van een externe charger, Usb kabel of Ego lader.
  • Verdamper en Coil

De verdampers beschikken over een aantal dingen. Zo heb je de coils deze zullen zorgen voor de verdamping, Liquid opslag dit houd de e-liquid vast, de eventuele airflow zodat u zelf bepaald hoeveel lucht er bij de rook komt en de driptip waar u uw mond op zet.
  • e-Liquid

De e-liquid flesjes hebben een kindveilige sluiting en een naald-vulsysteem ingebouwd. Tevens hebben we onze eigen e-liquid line die we laten produceren voor alleen de beste smaken en aangenaamste rook. Dit wordt door een gespecialiseerd Europees bedrijf gedaan!

Hoe werkt de E-sigaret?

De verdamper wordt gevuld met de e-liquid. Laat de coil even de liquid in trekken voor zo’n 10min bij een nieuwe coil. Op moment dat u een hijs neemt zal de coil verwarmd worden en de liquid verdampen (net als bij uw pan tijden het eten bereiden). De damp zal naar uw mond geleid worden en de coil zal weer nieuwe liquid aanzuigen. Hierbij komt er geen as en teer vrij!

1.8 Batterijen en hun levensduur, hoe werkt dat?

Batterijen en het opladen
Iedere E-sigaret loopt op batterijen of het nou een startersset of uitgebreide mod is. Batterijen lijken zo simpel, maar we dienen er voorzichtig mee om te gaan. In dit artikel zullen we wat dieper ingaan op het gebruik van batterijen, zodat u op een goede en veilige manier en zonder zorgen gebruik kan maken van uw elektrische sigaret.

 Levensduur van de batterij
We krijgen regelmatig de vraag hoe lang een batterij meegaat. Dit is een vraag die soms wat lastig te beantwoorden is, omdat het geheel afhankelijk is hoe vaak men rookt en wat voor een type batterij het is.

Een oplaadbare batterij gaat een aardige tijd mee, maar u kunt niet verwachten hier jaren mee te doen. Door het vele gebruik zal de batterij en zijn vermogen slijten.

Hoe meer men dampt en/of hoe hoger het vermogen ingesteld staat, des te sneller een batterij zal slijten.


Het opladen van batterijen
We kennen het allemaal: de batterij is leeg en moet opgeladen worden. Voor je gevoel duurt dit allemaal veel te lang en je wilt zo snel mogelijk weer dampen. Veel mensen hebben verschillende laders thuis en pakken het liefst een andere lader, omdat het opladen dan sneller gaat. Heel begrijpelijk, maar kan dit zomaar?

Iedere lader en wandadapter heeft een bepaalde output. Hoe hoger die output is, des te sneller een batterij geladen is, maar u dient er wel voor te zorgen dat een batterij met een bepaalde lader ook te gebruiken is met elkaar.

U dient er op te letten, dat de output van de lader en/of wandadapter nooit de batterijcapaciteit overschrijdt, want anders kunt u hiermee de batterij ernstig beschadigen. Een voorbeeld: omdat iedereen tegenwoordig een smartphone heeft, willen veel mensen hun wandadapter gebruiken om daarmee de batterijen van hun elektrische sigaret te laden. Vaak hebben deze laders een output van 1 Ampère ( = 1000 mAh) of hoger. Een batterij van 650 mAh kan hiermee niet opgeladen worden. Een batterij van 2600 mAh kan wel weer worden opgeladen met deze adapter.

Opladen van batterijen met een externe lader
Veel mods maken gebruik van batterijen die makkelijk en snel te vervangen zijn. Deze batterijen kunnen vaak worden opgeladen in de mod zelf, duurt dit te lang voor u? Dan kunt u altijd gebruikt maken van een een externe oplader.

1.9 Wat wordt er nou bedoeld met Ohm?

Wat is ohm?

Ohm staat voor de weerstand van de coil. Hoe lager het ohm hoe lager de weerstand tussen batterij en Clearomizer, hoe hoger het ohm hoe hoger de weerstand tussen batterij en clearomizer. Bij een lagere weerstand (ohm) wordt meer stroom doorgegeven naar uw clearomizer. Dit heeft als resultaat meer damp, de damp zal tevens warmer zijn en uw liquid en batterij zal sneller leeg raken. Bij een hogere weerstand (ohm) wordt minder stroom doorgegeven naar uw clearomizer, dit heeft als resultaat minder damp maar een vaak wel intensere smaakbeleving. Uw liquid en batterij zullen tevens langer meegaan.

Wat is Sub Ohm?

Sub ohm houd in dat u onder ohm rookt (0.99 ohm of lager). Sub ohm houdt in dat u op zeer lage weerstand rookt. Sub Ohm zorgt voor een extreem hoge dampontwikkeling die met reguliere eGo sets niet behaald kunnen worden. Sub ohm is niet aan te raden om mee te beginnen, voor gebruik van Sub Ohm is enige kennis en ervaring met dampen aan te raden. Het voordeel van roken met sub ohm coils is dat u op een lager nicotine kunt dampen en toch een volledige “rookervaring” heeft.Voor gebruik van Sub Ohm heeft u niet genoeg aan “Standaard” eGo batterij. Er is een Sub Ohm batterij of MOD voor nodig die minimaal 30Watt kan leveren. MOD’s en batterijen met output minder dan 30W zijn niet geschikt voor Sub Ohm.

1.10 Wat is Temperatuur Controle?

U merkt het vast wel, de ontwikkelingen op het gebied van vapen of e-roken gaan erg snel. Coils worden verbeterd, clearomizers dampen beter, maar ook de chips in mods zijn geavanceerder geworden. Zo zijn er nu ook mods te verkrijgen die Temperature Control hebben, maar wat houdt dit nu in?

 

Wat is Temperatuur Controle?
Temperatuur controle is een extra optie bij mods die daarover beschicken. Als de temperature control aangezet wordt, dan stelt u de gewenste temperatuur in waar u op wilt dampen.

Het voordeel van temperatuur dampen is dat de coil nooit warmer zal worden dan is ingesteld, waardoor dry hits verleden tijd zijn.  Zodra de coil warmer dreigt te worden dan is ingesteld en/of de coil heeft geen vloeistof meer, dan zal de beveiliging ingeschakeld worden. Een ander voordeel is dat de een de voorkeur geeft aan warme damp, terwijl de andere liever koel dampt. Trouwens, bepaalde liquids komen beter tot hun recht op een bepaalde temperatuur, dus experimenteer hier vooral mee!

 

Hoe werkt Temperatuur Controle?
Er zijn ook een aantal mods waarbij naast de temperature control, ook het wattage nog ingesteld kan worden. De functie hiervan is hoe snel een coil wordt opgewarmd. Als u bijvoorbeeld uw mod op een laag wattage heeft staan, dan zal de temperatuur langzaam oplopen naar de ingestelde temperatuur. Indien u een hoog wattage heeft ingesteld, dan zal de temperatuur sneller oplopen naar de ingestelde temperatuur en zal de beveiliging sneller ingeschakeld worden. Zodra de beveilig ingeschakeld wordt, zult u een melding krijgen, bijvoorbeeld “temperature protection”. U zult merken dat het wattage zal afnemen en/of de mod gepulseerd gaat vuren, om de ingestelde temperatuur niet te overschrijden. Op deze manier zal de coil nooit kunnen verbranden en zijn dry hits uitgesloten.

 

Temperatuur Controle Coils
Om te kunnen dampen met deze functie heeft u wel speciale coils nodig. Deze coils zijn gemaakt van nickel (Ni200), titanium (Ti) of stainless steel (SS) draad i.p.v. kanthal draad. U zult merken dat de weerstand van de coils veel lager liggen dan de coils die gemaakt zijn van kanthal. Wij krijgen vaak de vraag of je dan aan het sub Ohmen bent. Theoretisch gezien wel, maar u moet het niet vergelijken met Sub Ohmen met coils die gemaakt zijn van kanthal. De temperatuur instellingen zijn in dit geval het belangrijkst. Het aantal wattage speelt daarbij een minder belangrijke rol.

1.11 Klachtenprocedure

Heb je een klacht? We gaan het zo snel mogelijk voor u oplossen!
Geen probleem als je een klacht hebt, we lossen die graag voor je op.
We raden je aan om je klacht eerst bij ons kenbaar te maken door via ons contact formulier contact op te nemen met onze klantenservice.

Na het indienen van je klacht ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Wij zullen je klacht zo snel mogelijk in behandeling nemen, meestal dezelfde dag nog, mocht er meer tijd nodig zijn, dan zullen houden we je op de hoogte natuurlijk.


Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

1.12 NIX18 – Geen verkoop aan minderjarigen

Vape-Inator volgt de standpunten die NIX hanteert en verkoopt absoluut geen elektrische sigaretten, e-liquids en andere benodigdheden in onze webshop aan personen jonger dan 18 jaar. Daarom is bestellen via onze webshop of  via onze locaties is alleen toegestaan door personen van 18 jaar of ouder.
Meer info vind je ook op deze pagina

Neem contact op
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Alleen kwalitatieve vape producten!
Werkdagen voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
Gemakkelijk en veilig betalen!
Gratis verzending binnen Nederland, vanaf 25 euro!